Senarai Blog Saya

Kawan-kawan THE SECRETHIO

Masa Itu Ikan Emas


Get your own Digital Clock

Rabu, 6 Jun 2012

Issit To Hard To Get New FollowerSssssss??

Assalamualaikum semua! Okai zatty tak nak taip panjang-panjang. Frust! Sebab entry ni sepatutnya dah post tapi tah macam mana boleh HILANG! ;'( Sedih! Okai watlek. =D Zatty nak tanya, ada tak korang korang korang pernah cakap macam ni "Asal aku tak dapat-dapat follower ni?!! Nak kata blog aku ni tak cantik, dah habis make up dah ni! Issit to hard to get new follower?? Aku tengok blog orang lain senang je dapat follower. Dah bepuluh-puluh, beriban-riban dah! Hari-hari ada je follower baru! Aku follow orang, bukannya diorang nak follow balik! Eii, bangang bengang betul la!! Penat je buat blog ni! Deactived la!!" Haa, ada tak yang cakap macam ni? Adaa?? Angkat tangan! Hehe. For my lovely blogwalking, zatty buat entry ni bukan nak menunjuk yang zatty ni dah bagus sangat nak bagi tips kat orang. Takk kayy. Zatty cuma nak kongsi je dengan korang. :)) Okai, let discuss. 

SEBAB-SEBAB BLOG TAK DI FOLLOW :


1- Anda seorang yang sombong. *nak tunggu orang follow je, tapi tak nak follow balik*

2- Anda seorang yang penipu. *cakap done follow, tapi follower tak bertambah pun*

3- Blog anda berat. *lama gila loading, babe orang kita tak suka tunggu lama-lama kayy*

4- Blog anda serabut. *crowded dengan widgetsss yang tak penting. Cth: gambar kartun*

5- Blog anda tak de button follow/join this site/sertai tapak ini. *penting sangat! Dinasihatkan letak   dua-dua kayy*

6- Blog anda private! *i`m in this situation*

Setakat ni, tu je yang zatty tau sebab-sebab blog tak di follow. Macam mana zatty tau? Belajar dari pengalaman la. Hehe. Zatty pun pernah kena juga kayy. =(

Okaii sekarang zatty nak kongsi dengan korang macam mana cara nak dapatkan follower dengan cepatt!!

1- On lappy dulu ye! =D

2- Online fesebuk.

3- Add page ni : Blog Kite-Kite Je , Hotspot Blogger , Blogger Sana Sini

4- Tunggu admin page tu approve.

5- Kopipess link korang kat page tu + ayat-ayat cinta manis korang! Cth :" I FOLLOW YOU, YOU FOLLOW ME" *baru orang nak follow*

DAH SIAP! Lepas ni goyang kaki je la tunggu new followerssss kan. Hehe. 

Untuk pengetahuan korang, apa yang zatty kongsikan tu, tu yang zatty buat. Alhamdulillah makin hari ada je muka baru. Tapi tak de la beriban pun. At least bertambah la juga kan. Hehe. Mana tau one day berjuta follower. Jangan perasan la zatty oii. Hehehe. 

Nak tau tak, dulu followers zatty sikit je. This is!

Ha ni la wajah-wajah comel yang sudi jadi follower saya.
Thanks guys! 



Ni pulak followers zatty yang sekarang.
Ohsem kan. ;')
Tak sangka!


Hehe. Tak la ramai macam korang, tapi alhamdulillah! =D

Okai, yang bawah ni pulak contoh post zatty kat salah satu page blogger tu. And that was my ayat-ayat cinta manis. Jangan curi kayy. Hehe. 


Tysm pada yang follow back kayy!


That`s all for todayy! Pada yang sudi baca dan ikut perkongsian zatty ni, i thank you so much! Nanti kalau perkongsian ni menjadi, tell me kayy! Bye blogwalking! Wassalam.



Dah Intai "THE SECRETHIO"? Jom Klik Like. TY! ^_^

5 ulasan:

zera eira berkata...

Betu semua fakta kat atas.
Na dapatkan follower yg setia n ikhlas baca, susah. Btw, bw seronok, selamat kenal2 yaa. :))

Zatty Lutfi berkata...

Hehe. Terima kasih. Biasa la kan, hati manusia lai-lain. ;) nak bw anda pulak!

AmyZana berkata...

Mse sye mule2 blogging sye pun pelik camno blog org lain boleh cpt dpt followers baru rupe2nye baru sye sedar silap sye time tuh sbb sye x pernah terfikir nak blogwalk blog org.

tp Alhamdulillah lah dah ade kemajuan sikit skarang drpd x tahu ape2 langsung -.-

Zatty Lutfi berkata...

Tu la, dulu zatty pun tak tau. Tunggu je macam bulan jatuh ke riba. Hehe. Memang tak la kan nak tunggu je. Skang dah tau baru aktif sikit. :) thanks BW!

Nurulee berkata...

Nak dapat follower yang at the same time baca entry kita mmg susahhh. Kdg2, ada org follower byk kemain tp entry takda sapa baca! Hihi =D

http://thenurulee.blogspot.com/2012/06/studying-is-my-priority.html